Aantal personen
4
Kosten
€ 5,00
Allergieën
Melk
Benodigdheden
- 200 gram speltbloem
- 75 gram biologische honing
- 60 gram kokosolie
- 2 volle theelepels speculaaskruiden
- 3 eetlepels melk of water
- Snufje zout
- Bakpapier
- Grote schaal
Bereidingstijd: 10 minuten en 15-20 minuten in de oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe in een grote schaal de speltbloem, honing, kokosolie, speculaaskruiden en zout. Meng alles goed door elkaar en kneed er een bal deeg van.
Voeg tussen het kneden door de eetlepels melk er doorheen.
Kneed er een soepel deeg van.
Maak van het deeg kleine knikkers en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat er voldoende ruimte tussen zitten en druk de pepernoten iets aan.
Bak de pepernoten in 15 á 20 minuten in het midden van de oven.
Let goed op tijdens het bakken van de pepernoten want het luistert nauw.
Het beste bak je ze eerst voor 15 minuten en dan check je even hoe het gaat.
Houd goed de onderkant van de pepernoten in de gaten aangezien deze het eerst verkleurd.
Als je van heel zoet houdt kun je 25 tot 50 gram extra honing toevoegen.