Koekje van eigen hand
Aantal personen

6

Kosten

€  6,00

Allergieën

Lactose & noten

Benodigdheden

  •  75 gr havermout
  • 25 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 el kwark
  • 50 gr blauwe bessen
  • 50 gr pistachenoten
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Lepel
  • Bakje of doosje

 

Bereidingstijd: 20 minuten en 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havermout met het amandelmeel in de mengkom en voeg hier de eieren aan toe.

Klop ze los in de kom en schep 2 el kwark bij het beslag.

Meng goed door.

Voeg de pistachenoten en blauwe bessen toe en schep voorzichtig nog even door.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Maak van het deeg een handafdruk en leg deze op het bakpapier.

Druk met de lepel de blauwe bessen havermout koekjes nog wat verder uit, tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.

Zorg dat alle koekjes even groot zijn.

Schuif de bakplaat met de koekjes de oven in en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat even afkoelen voordat je er de tanden in zet.

Pak de koekjes leuk in een bakje of doosje voor de juf of meester.

Afgesloten kun je de koekjes zeker nog wel een dag of 2 bewaren!