PeuterPLUSgroep

De peuterPLUSgroep biedt plaats aan maximaal 8 kinderen tussen de 3 en 4 jaar. In deze groep gaan we de peuters voorzichtig voorbereiden op een grote stap in hun jonge leventje: de overgang naar de basisschool. Ze moeten steeds meer zelfstandig kunnen en doen, maar zijn tegelijkertijd ook nog wel afhankelijk van de volwassenen om hen heen.

Aangezien de vaardigheden van een 1 ½ jarige in hoge mate verschillen met die van een 3 ½ -jarige, maakt het bestaan van de peuterPLUSgroep een gerichte en meer toegespitste aanpak mogelijk.

Voorwaarde voor doorstromen naar de peuterPLUSgroep is dat een kind overdag geen luier meer draagt, dat het geen middagslaapje nodig heeft en dat het zelfstandig, maar onder begeleiding, de trap op en af kan lopen. Niet elk kind zal vanzelfsprekend naar de peuterPLUSgroep gaan. Dit wordt beoordeeld door de leidsters en overlegd met ouders.

Saida en Roxanne spelen samen met leidster Kim het spel Nijntjes ballonnen. Om de beurt gooien ze de dobbelsteen. De kleur bepaalt welke ballon je mag neerleggen. De kinderen kunnen niet wachten tot de dobbelsteen is uitgerold, zodat ze de kleur kunnen vertellen. Wie zal zijn kaart met ballonnen het eerste vol hebben? De kinderen weten het nog niet, net zomin als dat ze weten welke vaardigheden ze in dat hele leuke spel oefenen…….